Workshops

Mei An maakt, organiseert en faciliteert verschillende workshops gericht op communicatie, gedrag en lean van een dagdeel of 1 dag.

Op interactieve wijze – middels tips & tricks, oefenen, reflectie, inzichten en bovenal humor- gaat ze aan de slag met het desbetreffende onderwerp. Ze maakt veelal gebruik van graphic facilitation in plaats van met saaie powerpoint presentaties. Deze workshops ontwikkelt ze geregeld samen met inspirerende collega’s en acteurs. Op aanvraag kunnen deze worden ontwikkeld. Mandy Phoa ontwikkelt en faciliteert. Zij zoekt hierbij collega professionals op om de krachten te bundelen in de vorm van een samenwerking.

workshops

COMMUNICATIE

Maak het visueel | Zakelijk tekenen

Met eenvoudige tekeningen kun je complexe zaken vaak een stuk inzichtelijker en leuker maken. In deze workshop leer je eenvoudig te tekenen en brengt Mei An je de basis van zakelijk tekenen bij.

Hoe word ik een OEN | Open, Eerlijke & Nieuwsgierige communicatie

Tijdens deze workshop leer je de kracht van vragen stellen, een open houding aannemen en daarmee de kracht van het zijn van een OEN (open, eerlijk en nieuwsgierig). Hiermee zul je sneller de verbinding vinden met de ander en wegblijven van ‘het oordeel’ en daarmee beter begrijpen wat er daadwerkelijk speelt.

De kracht van Feedback

Ik kan het niet vaak genoeg blijven herhalen; de kracht van feedback is enorm. Niet alleen om van te leren, maar ook door elkaar beter te begrijpen. In deze workshop wordt de theorie kort behandeld, vooral aandacht besteedt aan wat er binnen in jou afspeelt en vervolgens veel geoefend met trainingsacteurs. Op die manier leer je echt goed feedback geven én ontvangen.

Word een betere beïnvloeder | Roos van Leary

Wil jij een beter worden in beïnvloeden? Met het ijzersterke instrument, De Roos van Leary, leer je om jouw cirkel van invloed te vergroten door de interactie te begrijpen en beïnvloeden. Met eigen real-life scenario’s gaan we hiermee aan de slag.

VERANDEREN

Tijd voor verandering | veranderen, hoe dan?

Verandermanagement; waarom verloopt de ene verandering zo vlot en de ander zo traag? En wat gebeurd er tijdens een verandering? En hoe krijg je mensen mee? Ik neem je tijdens deze workshop mee in de wereld van verandering.

LEAN

KATA | doelgericht verbeteren

Kata is een methode om verbeteren in de genen van een organisatie te krijgen door het verbeteren als routinematig onderdeel van je baan te zien. Kata doorloopt een aantal stappen die je helpen om in kleine experimentele stappen naar het gewenste doel te komen. Tijdens deze dag wordt de (Toyota) KATA techniek toegelicht, aangeleerd en mee geoefend. 

Wat is nou het probleem? | Probleemanalyse

Vaak zijn we geneigd problemen zo snel mogelijk te willen oplossen, brandjes te blussen. Het goed oplossen van een probleem begint met het goed definiëren en afpellen van het probleem. Een goed begin, is het halve werk. Tijdens deze workshop leer je jouw probleem of uitdaging goed te definiëren.

Waste – (her)ken de verspillingen

In Lean worden 8 vormen van verspillingen benoemd. Tijdens de workshop leer je ze in het kort via de afkorting WC BOOT TV. Tijdens deze workshop gaan we hier uitgebreid op in, we gaan de werkvloer op om ze te ont-dekken en ik leg jullie uit wat jullie kunnen doen om deze verspillingen (indien mogelijk) te verwijderen. Zo zul je beter, efficienter én effectiever) werken – in flow.

Zoek de waarde | Waardestroom

Wat is een waardestroom en hoe zet je deze in kaart. Tijdens deze workshop leer je het maken van een waardestroom om in 1 oogopslag te zien hoe het proces (de keten) eruit ziet en meteen door te krijgen waar er ruimte voor verbetering is. Door het maken van een waardestroom gebeurt er veel meer… ben je ook nieuwsgierig? Ervaar het! 

Opruim mood | 5S

Ben je veel tijd kwijt aan zoeken? Moet je vaak ergens op wachten? 5S is het antwoord! Met een workshop 5S maak je in korte tijd je werk veel efficiënter en leuker. Je krijgt tools om mee aan de slag te gaan om jouw werk(plek) te optimaliseren.

To the Gemba! werkvloerbezoek

Op pad, leren van elkaar en elkaar uitdagen. Veelal zijn we gericht op alleen ons eigen werk, terwijl er zo veel te leren valt van onze collega’s. Hoe kun je een werkvloerbezoek doen en daar het optimale uit halen? Hoe gaat dit in zijn werk? Ik vertel er je graag over en ga met jullie op pad.

Ken je Kaizen | gestructureerd problemen oplossen, hoe doe je dat?

In één dag kennismaken met Kaizen: – afkomstig van Toyoto – een manier om structureel problemen op te lossen aan de hand van 6 stappen. Ik neem je mee in de wereld van Kaizen waardoor je leert hoe je kunt stoppen met brandjes blussen en gestructureerd problemen oplost.

Op zoek naar iemand die een workshop maakt en/of faciliteert, neem dan contact op.