Mei An Phoa

Mandy Phoa - Mei An coach & trainerVol trots ben ik – Mei An Phoa – de oprichtster van Mei An coaching, training & inspiratie. Ik ben coach, trainer,  organisatie facilitator en hoop mensen te inspireren om zich senang te voelen. De naam Mei An is afkomstig van mijn Chinese cultuur, die ‘lieflijke vrede’ betekent. Ik wil mensen dan ook inspireren om meer ‘lieflijke vrede’ aan zichzelf en daarmee aan anderen te geven. Dit door volledig zichzelf te (kunnen) zijn. Hierbij focus ik me op het ontwikkelen van de individuele mens én op het effectiever maken van teams en organisaties.

Toen ik een meisje van ongeveer 3 was, zei ik tegen mijn moeder: “als ik later groot ben, wil ik meer mensen op straat laten glimlachen”. Op dat moment wist ik blijkbaar onbewust al precies wat ik wilde worden. Ik heb die gedachte nu als mijn missie: stralend en vol positieve energie er voor anderen zijn en bijdragen aan hun glimlach. Met andere woorden; mensen begeleiden om bewuster te zijn van henzelf, zich daarmee senang te voelen en dus (succes)voller te zijn in hun leven. Mensen zijn ook afdelingen, teams, organisaties; althans, zo kijk ik ernaar.

Sinds de basisschool, ben ik al bezig met het ontwikkelen van mensen. Dat uitte zich in het geven van sportlessen, het presenteren, organiseren en begeleiden van verschillende evenementen.

Werkervaring

Na het afronden van mijn VWO, ben ik Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Sociale Wetenschappen faculteit van de Vrije Universiteit in Amsterdam gaan studeren. Vervolgens ben ik gaan werken als People & Change Leadership business consultant bij Atos Consulting. Daarna als coach, trainer en business consultant bij Launch! Human Capital Management. En vervolgens als consultant continu verbeteren bij het energiebedrijf Essent. In deze rollen heb ik ervaring opgedaan bij transities en reorganisaties zowel nationaal en internationaal in:

 • change management
 • communicatie
 • lean six sigma en lean management
 • training (lean, change, persoonlijke effectiviteit, communicatie)
 • coaching van individuen en teams

Zelfstandig ondernemer

Sinds 2015 ben ik volledig zelfstandig en werkzaam vanuit Mei An. Mei An is opgericht in 2012. Als coach, trainer en facilitator begeleid ik mensen, ontwikkel en geef ik trainingen op het gebied van:

 • persoonlijke- en team effectiviteit
 • energiemanagement: stress & burn-out
 • lean management
 • communicatie
 • strategie
 • lerende organisatie
 • familie- en organisatie opstellingen

Het belangrijkste ingrediënt

Het belangrijkste ingrediënt om mijn werk vol passie en toewijding te kunnen doen is me te blijven verbazen over datgene wat er op mijn pad komt, me te laten inspireren dor de verhalen en ervaringen van mijn klanten en coachees, de open blik van mijn twee zoontjes op de wereld, zelf blijven leren en ontwikkelen en vooral ook genoeg rust en ruimte voor reflectie en aandacht van/voor mezelf en voor de mensen om mij heen.

Via LinkedIn, Instagram en Facebook deel ik mijn ervaringen en inspiratie.