Coachend Leiderschap

De meest energieke, inspirerende training coachend Leiderschap voor leidinggevenden die het beste uit hun medewerkers en zichzelf willen halen.

In deze training coachend leiderschap leer je in 5,5e dag coachend leiding te geven. Dat is een stijl die inspireert en uitnodigt om een bijdrage te leveren aan de doelen van de organisatie. In plaats van opdrachten uitdelen en taken te verdelen, ga je het team ondersteuning bieden. Door te luisteren, vrijheid te geven waar dat kan en feedback te geven waar nodig. Vanuit het vertrouwen dat je de medewerkers geeft, groeit hun zelfsturing en gevoel voor verantwoordelijkheid. Individuele medewerkers zoeken elkaar op, spreken elkaar aan en versterken zo de onderlinge samenwerking én de samenwerking met partijen buiten het team. Doordat jij de touwtjes niet meer zo strak in handen hoeft te houden, krijg je meer ruimte voor de verdere ontwikkeling van je team én jezelf.

Organisaties en vooral hun medewerkers hebben behoefte aan leidinggevenden met coachende eigenschappen. Dat leidinggevenden zichtbaar zijn op de werkvloer en vooral een goede omgeving creëren waarin medewerkers blij en succesvol (kunnen) zijn.

Tijdens de training coachend leiderschap ontdekken de deelnemers hun eigen stijl als coachend leider en optimaliseren ze deze. Op die manier kunnen zij hun medewerkers en dus hun team optimaal ondersteunen en inspireren.

We beginnen met jou als persoon. Jij bent ten slotte jouw instrument als coachend leider. Zoals managementgoeroe Peter Drucker mooi beschrijft

“Om leiding te geven aan anderen, moet je eerst leiding leren geven aan jezelf”.

Van daaruit gaan we aan de slag met ‘de coach en inspirator in jou’. Je leert coachende vaardigheden en jouw medewerkers in hun kracht te zetten door hun talent te benutten. Dit heeft een positief effect op de werksfeer, de werkdruk en op het behalen van de doelstellingen. Na afloop van de training ben je niet alleen een goede leidinggevende, maar ook coach en inspirator!

PROGRAMMA

Ik als Coachend Leider
Aangezien jijzelf het instrument bent, is het belangrijk een goed inzicht te hebben in wie je bent. Hier leer je voor deze opleiding scherp te krijgen wat jouw persoonlijke doelstelling is en hoe je die moet bevragen bij de ander. Vervolgens wordt aandacht besteed aan de rol als leidinggevende.

Coachende vaardigheden
Eén van de belangrijkste vaardigheden als coach is het geven van feedback. Hier duiken we uiteraard in en in de middag wordt er veel geoefend met trainingsacteurs. DOEN DOEN DOEN!

Doelgericht coachen – KATA
Doelgericht coachen is met behulp van de KATA techniek een uitermate goed en fijne manier om doelgericht te coachen. Tijdens deze dag wordt deze techniek toegelicht, aangeleerd en in de middag wordt vooral veel geoefend. Ook hier weer DOEN DOEN DOEN!

Teamfocus
Wanneer dag 1 t/m 3 zijn gevolgd, ben je als leidinggevende toe aan de dynamiek in jouw team. Waar moet je op letten en hoe? En hoe kun je effectief jouw team begeleiden en ondersteunen als coachend leider In de middag presenteren de deelnemers met impact in een korte pitch wat de opleiding hen heeft doen laten inzien en wat ze er daadwerkelijk mee gaan doen.

In beweging

Op dag 5 ben je er aan toe om mensen in beweging te krijgen. Hoe krijg je mensen – vooral communicatief – zover dat ze met je mee gaan, dat ze iets gaan doen, laten of nooit meer vergeten.

Terugkomdag

We komen terug om terug te blikken op datgene wat we hebben geleerd. Uiteraard zit hier een feestelijk tintje aan vast.

OPBOUW TRAINING

Deze training bestaat uit 5 dagen training en 1 terugkom middag voor maximaal 12 personen op een externe trainingslocatie. Er zullen iedere dag twee trainers aanwezig zijn bij meer dan 6 deelnemers, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. Daarnaast benutten we de kracht van de groep; er is veel ruimte voor interactie, ervaringsuitwisseling en de kracht van feedback. Tussen de trainingsdagen zitten een aantal weken tussen  om het geleerde op je te laten inwerken en om er meteen mee aan de slag te gaan. Na iedere trainingsdag zal je een reflectieverslag schrijven en krijg je eventueel een extra huiswerkopdracht mee. Op die manier bereid je je voor op de daaropvolgende trainingsdag en leer je stap voor stap wie je bent als coachend leidinggevende en hoe je dat op de voor jou beste manier kunt zijn.

Ervaar het ook en schrijf je in! VOL = VOL


Wanneer?

Op dit moment zijn er nog geen data bekend. 

Locatie
Mei An, Amstelveen

Doelgroep

Deze training is voor leidinggevenden die die het beste uit hun medewerkers en zichzelf willen halen.

Trainer

Mei An Phoa (hoofdtrainer)

Hanna Neys

Investering & inschrijving

Jouw investering voor deze training: € 2.995,- p.p.
Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Mei An via info@meian.nl